top of page

Wanneer u besluit om u aan te melden bij Praktijk van Geuns, dan heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Tijdens onze eerste afspraak bespreken we wat er aan de hand is en of u in aanmerking komt voor een behandeling bij mijn praktijk. Vervolgens bepalen we hoe de behandeling eruit komt te zien en gaan we ook meteen aan de slag. Er is geen wachttijd tussen het moment waarop de intake plaatsvindt en de start van de behandeling. 

 

Het komt voor dat een behandeling in mijn praktijk niet mogelijk is en in dat geval zal ik u helpen, om op een plek terecht te komen waar u wel de zorg kunt krijgen die nodig is.

Ik werk nauw samen met huisartsen en hun praktijkondersteuners (POH-GGZ). De huisarts ontvangt van mij informatie over uw behandeling en het verloop ervan. Mocht u daar bezwaar tegen hebben dan hoor ik dat graag van u.

Tijdens een behandeling voor psychische klachten, is het zeer van belang dat het persoonlijke contact goed is. Hoewel ik er alles aan doe om er voor te zorgen dat het contact prettig verloopt, kan het ook voorkomen dat u zich niet op uw gemak voelt bij mij. Ik stel het dan ook erg op prijs dat u mij dit vroegtijdig vertelt, zodat we kunnen kijken wat hier aan gedaan kan worden.

Ik maak gebruik van wetenschappelijk bewezen behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte psychotherapie en EMDR. Met de inmiddels jarenlange ervaring die ik met deze methoden heb opgedaan, geloof ik sterk in de kracht en gezonde kant van mensen. Ik probeer juist die kant van u aan te spreken tijdens mijn behandeling, om ervoor te zorgen dat u spoedig weer zonder mijn hulp verder kunt.

Verder voldoe ik aan de kwaliteitseisen die zijn gesteld in het kader van de Zorgverzekeringswet. Dit zogenaamde kwaliteitsstatuut kunt u desgewenst ter inzage bij mij opvragen.

WERKWIJZE

Praktijk van Geuns, gz-psycholoog, hecht veel waarde aan een zorgvuldige omgang met uw gegevens.

Uw dossier
De wet verplicht gz-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen om een dossier aan te leggen. In dit dossier worden de gegevens vastgelegd die nodig zijn om goede zorg te bieden en/of zorgvuldig onderzoek te doen. De wet verplicht ons om de dossiers twintig jaar te bewaren.

Uw rechten

U hebt als cliënt recht op inzage in of een afschrift van de informatie die in uw dossier is opgenomen. Mocht u in het dossier feitelijke onjuistheden aantreffen, dan kunt u ons vragen om deze informatie te verbeteren of aan te vullen. Bent u het niet eens met informatie die in het dossier is opgenomen, dan kunt u ons verzoeken een eigen verklaring (uw mening) aan het dossier toe te voegen. Ook hebt u het recht ons te verzoeken om vernietiging van (delen uit) uw dossier. Voor alle rechten geldt dat wij in principe ingaan op uw verzoek. Alleen als wij menen dat belangen van anderen, bijvoorbeeld van uw kinderen, worden geschaad, kunnen wij uw verzoek (gedeeltelijk) afwijzen.

 

Geheimhouding

Wij hebben als gz-psycholoog een geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat wij alleen met uw uitdrukkelijke toestemming met anderen over u communiceren. Alleen in bijzondere gevallen geeft de wet ons het recht om ook zonder uw toestemming informatie te verstrekken. In dergelijke gevallen zoeken wij als regel eerst contact met u om deze informatieverstrekking met u te bespreken.   

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het uitoefenen van uw rechten, kunt u hier meer lezen.

Privacy

bottom of page